ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / ΓΗΠΕΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Κολυμβητήριο

To υπερσύγχρονο κολυμβητήριο είναι το στολίδι του Σεραφείου. Στο κολυμβητήριο λειτουργούν 2 πισίνες, μία 25Χ33 μέτρα (υπο-ολυμπιακών διαστάσεων) και μία βοηθητική για μικρά παιδιά. Πραγματοποιούνται επίσης προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά και ενήλικες. Στους χώρους υπάρχουν κερκίδες θεατών χωρητικότητας 370 θέσεων κι αποδυτήρια, με πρόσβαση σε ΑμΕΑ.

 

Πληροφορίες και προγράμματα:  Τ.: 210 3313334, www.opanda.gr

 

Χώροι Αθλητισμού/ Γήπεδα

Κτίριο κλειστού γυμναστηρίου επιφάνειας 815 τ.μ., 3 ανοικτά γήπεδα μπάσκετ με δυνατότητα μετατροπής τους σε γήπεδα βόλεϊ, 1 γήπεδο τένις, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 και 1 γήπεδο ποδοσφαίρου.

 

Παιδική χαρά

 

Μια πρότυπη παιδική χαρά που απευθύνεται σε 4 ηλικιακές ομάδες:  νήπια (1+), προσχολική ηλικία (2+), σχολική ηλικία (6+) και έφηβοι. Εδώ το παιχνίδι γίνεται αφετηρία για μάθηση και ο σχεδιασμός προσφέρει διαφορετικά ερεθίσματα σε κάθε ηλικία, με χώρους για ελεύθερο παιχνίδι και πρόσβαση σε ΑμΕΑ. Στο πάνω επίπεδο («τοπίο για τις αισθήσεις») όλα είναι σχεδιασμένα για παιδιά μικρότερων ηλικιών. Διαφορετικά υλικά, χρώματα και σχήματα και μεγάλη ποικιλία μεσογειακών φυτών διαμορφώνουν ένα δημιουργικό περιβάλλον. Το κάτω επίπεδο («πλατεία»), που βρίσκεται δίπλα στα  γήπεδα, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά σχολικής ηλικίας και σε εφήβους, με όργανα παιχνιδιού και χώρους συναναστροφής.

 

Η παιδική χαρά στο χώρο του Σεραφείου κατασκευάστηκε χάρη σε αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.