ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Έλα στα Ανοιχτά Σχολεία για να βρεις ένα χώρο δημιουργίας! 

 

Ο δήμος Αθηναίων, μέσω του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, σε καλεί να μοιραστείς το πάθος και το ταλέντο σου με τη γειτονιά σου, συμμετέχοντας σε δωρεάν δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, άθλησης και τεχνολογίας.

25 σχολεία, μοιρασμένα στις 7 δημοτικές κοινότητες, ανοίγουν τις πόρτες τους τα απογεύματα αλλά και τα Σαββατοκύριακα με οργανωμένο και ασφαλή τρόπο, δίνουν πρόσβαση στην δωρεάν γνώση και την ψυχαγωγία σε πολίτες όλων των ηλικιών και μετατρέπουν τα προαύλια τους σε πλατείες των γειτονιών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

Παράλληλα, το πρόγραμμα καλεί φορείς της κοινωνίας πολιτών και ιδιώτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε επίπεδο γειτονιάς, να καταθέσουν την πρόταση τους για δράση και να δουν την ιδέα τους να γίνεται πράξη εντός των σχολικών κτιρίων της πόλης.

 

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον συντονισμό του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα: www.athensopenschools.gr